Släck 20.30-21.30 den 27 mars

Earth hour - Huddinge släcker för ett ljusare klimat

Earth Hourlogga


Lördag den 27 mars mellan klockan 20.30 och 21.30
är timmen då vi släcker ner. Då är det dags för årets stora klimatmanifestation Earth Hour. Syftet med kampanjen är att öka intresset och kunskapen om klimatförändringarna.

Det är Världsnaturfonden (WWF) som uppmanar alla i hela världen att vara med i den globala klimatmanifestationen som pågår under en timme. Förra året deltog fler än 4 000 städer i 88 länder - det gjorde Earth Hour till världens största klimatmanifestation någonsin.
I Sverige släckte 64 procent av invånarna lamporna under en timmes tid. Hela 99 procent av invånarna visste att de skulle släcka ner och över hälften av Sveriges kommuner deltog.
Tanken är att göra Earth Hour till ett årligen återkommande klimatevenemang. Detta för att påminna beslutsfattarna om att agera för ett bättre klimat även efter mötet i Köpenhamn 2009.

Lokala aktiviteter

Läs mer om vad som händer i Huddinges Earth Hour

Mer information

Samordnare för den nationella manifestationen är Världsnaturfonden. Mer information om Earth Hour hittar du på www.wwf.se

Fjolårets Earth Hour

Bilder från Earth Hour i Huddinge 2009 (PDF 2MB)

På bilderna från Earth hour ser du bland annat en nedsläckt Storängshall, reklamskylten högst upp på höghuset i Huddinge centrumsom är nedsläckt, en nedsläckt Huddinge kyrka med mera.

Vi deltog i Earth hour i Huddinge 2009
Så firade vi Earth Hour 2009


http://www.huddinge.se/Naturochmiljo/Agenda-21/Earth-hour/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0